سفارش تبلیغ
صبا ویژن
انتخاب همسر از تو زونکن هااا(به این میگن...؟) (دوشنبه 88/9/9 ساعت 1:32 عصر)
نماینده ولی فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیرالدین‌طوسی نیاز و تقاضای دانشجویان را علت اصلی راه‌اندازی مرکز همسریابی در دانشگاه عنوان می‌کند. او با تهیه فرم‌هایی مخصوص دخترها و پسرها و قرار دادن اطلاعات شخصی این دانشجویان در زونکن‌های جدا از هم‏‌، به دنبال گزینه‌های مناسب برای هر کدام از این جوانان می‌گردد ‏، گزینه‌های مناسب برای جوانان را پیدا می‌کند، به آنها زنگ می‌زند، برای آنها قرار ملاقات ترتیب می‌دهد‏‌، در صورت لزوم برای پسرها خواستگاری می‌رود و سرانجام باعث ازدواج دو جوان دانشجو می‌شود. او می‌گوید 90 درصد مشاوره‌های او به ازدواج منجر می‌شود و به طور میانگین هر هفته یک عروسی به پا می‌کند.

حجت‌الاسلام نبی‌الله فضل‌علی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با چگونگی راه‌اندازی مراکز همسریابی در دانشگاه‌ها گفت:‌از سال 79 که وارد دانشگاه‌ها شدم، به این نتیجه رسیدم که دانشجویان در زمینه ازدواج و همسریابی مشکلات فراوانی دارند بنابراین با وجود اینکه هیچ‌گونه تجربه‌ای در زمینه مشاوره ازدواج نداشتم، تصمیم گرفتم به این جوانان کمک کنم.
او ادامه داد: من کار خود را از دانشگاه علوم پزشکی لرستان آغاز کردم در این دانشگاه هنوز‌ تجربه‌های لازم را به دست نیاورده بودم و به صورت جسته و گریخته کار می‌کردم.

نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی با بیان اینکه حدود شش سال نیز در رابطه با همسریابی در دانشگاه علم و صنعت فعالیت داشته است گفت: زمانی که وارد دانشگاه علم و صنعت شدم، سعی کردم با پختگی و تجربه بیشتری کار را ادامه دهم و به این نتیجه رسیدم که با کارهای جسته و گریخته نمی‌توانم جوابگوی دانشجویان مراجعه‌کننده باشم به همین دلیل به این نتیجه رسیدم که باید با نظم و انسجام بیشتری وارد عمل شوم بنابراین دو زونکن تهیه کردم و فرم های اطلاعات مربوط به دختران و پسران را در دو زونکن جداگانه قرار دادم و به این ترتیب فعالیت سیستماتیک من برای همسریابی آغاز شد.

مراجعه پسران بیشتر از دختران است
او در پاسخ به این سئوال که چه نیازی دیدید که این مرکز همسریابی را در دانشگاه‌ها راه‌اندازی کنید، گفت: آن چیزی که انگیزه ما برای راه‌اندازی مراکز همسریابی در دانشگاه‌ها شد، نیاز و تقاضای دانشجویان بود.
فضل‌علی گفت:‌مراجعات پسرها به مرکزی که راه‌اندازی کرده بودم، بسیار خوب بود اما دختران خود به صورت انگشت‌شمار مراجعه می‌کردند و معمولا تقاضای ازدواج برای دختران از طرف پدر، مادر، خواهر و برادر و به خصوص توسط دوستان آنها انجام می‌شد.
او ادامه داد: مراجعات هر روز افزایش می‌یافت تا جایی که ما به این نتیجه رسیدیم که دیگر جوابگوی مراجعات نیستم، چون فقط دانشجویان دانشگاه علم و صنعت نبودند که برای ازدواج به من مراجعه می‌کردند بلکه از دانشگاه‌های صنعتی شریف، خواجه‌نصیر، تهران و الزهرا نیز مراجعات فراوانی داشتیم بنابراین وقت بیشتری به این قضیه اختصاص یافت.

2تا3 ساعت زمان در روز برای همسریابی صرف می‌شود
فضل‌علی افزود: بعد از اینکه از دانشگاه علم و صنعت به دانشگاه خواجه‌نصیر منتقل شدم، بیشتر از گذشته در زمینه همسریابی برای جوانان فعالیت می‌کنم و مشاوره‌های فراوانی برای ازدواج دارم و معمولا 90 درصد مشاوره‌هایی که می‌دهم به ازدواج ختم می‌شود.
او اضافه کرد: از اتاق‌هایی که در مرکز مشاوره دارم برای ملاقات و معارفه وگفت‌وگوی دانشجویان دختر و پسر استفاده می‌کنیم و در روز چیزی حدود دو تا سه ساعت از وقت اداری را صرف همسریابی برای دانشجویان می‌کنم.
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی در رابطه با چگونگی ارائه خدمات به دانشجویان جویای همسر گفت: روند کار اینچنین است که ما با توجه به اسامی که از دخترها و پسرهای مراجعه‌کننده داریم، اول به سراغ زونکن‌ پسرها می‌رویم و با توجه به سن، شهر، تعداد اعضای خانواده و وضعیت اقتصادی و همچنین قد و قیافه و اطلاعات موجود در فرم پسر، به سراغ زونکن‌ دخترها می‌رویم و دخترانی را که بیشترین سنخیت با این پسر را داشته باشند، پیدا می‌کنیم.
او ادامه داد: به دلیل مراجعات فراوان و سهولت در یافتن اطلاعات مربوط به دختران و پسران جدیدا ما کار را کامپیوتری کرده‌ایم و برای یافتن دختران متناسب با پسرها، از بین اسامی دختران جست‌و‌جو می‌کنیم و کامپیوتر زود اطلاعات دختران مناسب را به ما خبر می‌دهد.

تفاوت قد دختر و پسر نباید بیشتر از 25 سانتیمتر باشد
فضل‌علی اضافه کرد: ما در انتخاب‌هایی که انجام می‌دهیم، سعی‌مان این است که حتما دختر و پسر همشهری باشند، قد و قیافه‌‌هایشان از نظر کوتاهی و بلندی و زیبایی با هم هماهنگ باشد و بر این باور هستیم که تفاوت قد بین دختر و پسر نباید بیش از 25 سانتی‌متر باشد.
او در پاسخ به این سئوال که این استاندارد قد را از کجا آورده‌اید، گفت: به صورت عرفی و تجربی به این نتیجه رسیده‌ایم که تا 25 سانتی‌متر تفاوت در قد دختر و پسر ایراد نمی‌گیرند اما اگر بیش از این باشد هم دختر حرف دارد و هم پسر.
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی تصریح کرد: ما در انتخاب‌هایمان سعی می‌کنیم به گونه‌ای عمل کنیم که درصد خطا کم باشد و درصد وصل و اتصال بالا باشد.

برای هر پسر تا سه دختر با اولویت اول و دوم و سوم در نظر گرفته می شود
فضل‌علی گفت: با توجه به شرایط هر پسر به سراغ زونکن دخترها می‌رویم و تا سه دختر با اولویت اول، دوم و سوم برای هر پسر در نظر می‌گیریم.اولین دختر را به پسر معرفی می‌کنیم به این گونه که به پسر زنگ می‌زنیم و اطلاعات دختر را از روی فرم برایش می‌خوانیم اگر پسر از مشخصات دختر خوش‌اش آمد با دختر تماس می‌گیریم و می‌گوییم که پسری خواستگار شما است و اطلاعات موجود در فرم پسر را برای دختر می‌خوانیم، اگر او نیز از مشخصات راضی بود یک قرار ملاقات درمرکز مشاوره برای آنها ترتیب می‌دهیم.
فضل‌علی افزود:‌بعد از مراجعه دختر و پسر به مرکز مشاوره آنها را به یک اتاق جداگانه می‌فرستیم، من هم همراه آنها به داخل اتاق می‌روم و به آنها می‌گویم که حدود دو ساعت کمتر و یا بیشتر وقت دارند که با هم صحبت کنند و سئوالاتی را که دارند از هم بپرسند اگر بعد از پایان این جلسه راضی بودند، معمولا تمایل برای برقراری جلسه دوم نیز وجود دارد که ما جلسه دیگری نیز برای آشنایی بیشتر این دختر و پسر ترتیب می‌دهیم.
او اضافه کرد: جلسه دوم هم که انجام شد اگر یکدیگر را پسندیدند، به آنها می‌گوییم دیگر باید از طریق خانواده‌ها وارد عمل شوید.

دختر و پسر فقط دو جلسه دیدار می‌کنند، چون بیش از آن ممکن است عاشق شوند
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر توضیح داد: تا دو جلسه دختر و پسر بدون حضور خانواده می‌تواند با هم حرف بزنند اما از جلسه سوم به بعد باید خانواده‌ها حضور داشته باشند بیش از دوجلسه اجازه نمی‌دهیم که دختر و پسر تنها با هم حرف بزنند چون ممکن است عاشق هم بشوند و بعد خانواده‌ها راضی نشوند و مشکل ایجاد شود.
هر چند که از همان ابتدا هم به دختر و هم به پسر که در مرکز ثبت‌نام می‌کنند گفته‌ایم باید به خانواده‌ خود اطلاع دهند که برای همسریابی در این مرکز اقدام کرده‌‌اند و با خانواده‌ها هماهنگ باشند.
فضل‌علی ادامه داد: وقتی دختر و پسری به مرکز مراجعه می‌کنند برای اینکه مجددا مشکلی پیش نیاید از آنها سئوال می‌کنیم که آیا کسی در بین فامیل و آشنایان، همسایگان نیست که با آنها ازدواج کنید و آنها معمولا می‌گویند کسی نبوده که به این مرکز مراجعه کرده‌ایم.
او ادامه داد: بعد از معارفه نوبت به مراسم خواستگاری می‌رسد از آنجایی که بسیاری از دانشجویان به خصوص دانشجویان پسر شهرستانی هستند ممکن است تا زمانی که خانواده‌شان از شهرستان به تهران بیایند زمانی طول بکشد در این مدت لازم باشد که پسر به خانه دختر برود در این صورت با اجازه خانواده پسر، همراه او به خانه دختر می‌رویم و من بزرگتر از پسر می‌شوم و این باعث می‌شود که در خانه دختر تحویل‌اش بگیرند و اگر خانواده دختر ابهام و سئوالی در رابطه با پسر داشته باشند، پاسخ می‌دهیم یا مشکل حل شود.

بعد از عقد، به جوانان صفر کیلومتر برای زندگی مشترک مشاوره می‌دهیم
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی گفت: بعد از جاری شدن صیغه عقد نیز ما به پسر و دختر می‌گوییم یک جلسه پیش ما بیایند تا با این دو جوان صفر کیلومتر که تازه وارد زندگی خانوادگی شده‌اند صحبت کنیم.
او توضیح داد: همانگونه که پیش از معارفه ما فاکتورهایی مانند اخلاق و خدامحوری و تناسب سنی، قد و قیافه، مدرک تحصیلی و تناسب اقتصادی، فرهنگی و خانوادگی را در نظر می‌گیریم بعد از عقد نیز بر خود لازم می‌دانیم که در یک جلسه معارفه راه‌های زندگی بهتر را نیز به آنها بیاموزیم.
فضل‌علی افزود: بعد از عقد ما به آنها متذکر می‌شویم که دوره نامزدی زمان اصلاح است چون در زمان نامزدی که دوران عشق و گل و بلبل است و فقط خوبی‌ها دیده می‌شود، دختر و پسر هوشیار می‌تواند با دقت نظر طرف مقابل را بسازد. در دوره نامزدی، طرفین با اخلاق و روحیات هم آشنا می‌شوند و ممکن است مواردی را ازهم ببینند که خوشایند هم نباشد در این زمان باید با درایت و لحن نیکو به طرف مقابل ایراد و اشکالات را تذکر داد که برای این تذکرات چهار راه وجود دارد یکی زبان شفاف و رک، دیگری رمز و راز و کنایه و اشاره، سومی زبان نوشتاری و کتابت و آخری زبان واسطه‌، ما این راه‌ها را به دانشجویان جوان تازه ازدواج کرده می‌آموزیم تا در زندگی مشترک خود با مشکل مواجه نشوند.

از هر شش یا هفت ملاقات، یکی به ازدواج منتهی می‌شود
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی در پاسخ به این سئوال که از مراجعات صورت گرفته معمولا میزان ازدواج‌های انجام شده چقدر است، گفت: هر روز مراجعاتی به مرکز مشاوره برای ازدواج داریم و حدودا می‌توان گفت از هر شش یا هفت ملاقاتی که انجام می‌شود، یک ملاقات به ازدواج منتهی می‌شود.البته مواردی نیز داریم که به یک پسر، 10 دختر هم معرفی کرده‌ایم و پسر سخت‌گیر است و نپسندیده است.
فضل‌علی گفت: حدودا هفته‌ای یک ازدواج توسط این مرکز انجام می‌شود البته این بسته به فصول مختلف متفاوت است مثلا در تابستان که دانشگاه‌ها تعطیل کرد میزان ازدواج‌های دانشجویان تا حدودی کاهش می‌یابد.

در مرکز همسر یابی دخترها حدود 250 پرونده و پسرها در حدود 200 پرونده دارند
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی در پاسخ به این سئوال که چند پرونده در مرکز همسریابی وجود دارد، گفت: ‌دخترها حدود 250 پرونده و پسرها در حدود 200 پرونده دارند که دلیل بیشتر بودن تعداد دختران این است که تعداد دختران دم‌بخت و در سن ازدواج بیشتر از پسرها است و دیگری اینکه دخترها با وجود اینکه مراجعه مستقیم به مرکز کمتر دارند، اما دوستانشان دغدغه ازدواج کردن آنها را دارند و هر کدام که مراجعه می‌کنند چهار تا پنج دختر را برای ازدواج معرفی می‌کنند.
او در پاسخ به این سئوال که فکر نمی‌کنید علت مراجعه بیشتر دخترها این باشد، که این دخترها حق انتخاب برای خود قائل نیستند و فکر می‌کنند که باید انتخاب شوند، گفت:‌ نه چنین نیست. ما حتی در دانشگاه خواجه‌نصیر و هم دانشگاه علم و صنعت مواردی را داشته‌ایم که دختر با صراحت نزد ما آمده و گفته که من فلان پسر را دوست دارم، اما نمی‌دانم چه کار کنم و من به او گفته‌ام به روی خود نیاورد من سعی می‌کنم جلو بروم و قضیه را از جانب خودم مطرح کنم که در برخی از موارد توانسته‌ایم به دخترها برای ازدواج با شخص مورد نظر خود کمک کنیم.
فضل‌علی در رابطه با اینکه آیا آنها فقط به دانشجویان برای همسریابی کمک می‌کنند یا بقیه افراد نیز می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند گفت: بالای 80 درصدفعالیت‌ها مربوط به دانشجویان است اما 20 درصد بقیه مربوط به کسانی است که دانشجو نیستند و از بیرون دانشگاه به ما مراجعه می‌کنند.

اولویت اول پسرها برای ازدواج چهره، قد و قیافه دختر است
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی در پاسخ به این سئوال که دخترها و پسرهایی که به مرکز مراجعه می‌کنند، معمولا چه اولویتی برای ازدواج دارند، گفت: بعد از ایمان و اخلاق که جزو شروط اصلی است، اولویت اول پسرها، چهره و قد و قیافه دختر است. آنها انتظار دارند که چهره دختر دل‌نشین باشد البته نباید به دنبال زیباترین باشد.
او ادامه داد: اگر پسری قدری بلندپرواز باشد، به او تلنگر می‌زنیم و می‌گوییم که به دنبال زیباترین نباشد، چون زیباترین دردسر دارد، عوارض دارد، دزد دارد و با این تعبیرات سعی می‌کنیم پسر را سر جای خودش بنشانیم، البته به او یادآور می‌شویم که زیبایی مال دو روز اول است و بعد از یک زمانی دیگر بی‌معنا می‌شود و بهتر است به دنبال زیبایی سیرت باشد نه صورت.
او ادامه داد: دختران خیلی مسئله زیبایی پسر برایشان اولویت ندارد هر چند که می‌توانم بگویم نسبت به ده سال گذشته این موضوع برای دختران هم جدی شده است اما جزو اولویت اول آنها نیست.

اولویت اول دختران برای ازدواج شغل و درآمد خوب است
فضل‌علی در رابطه با اولویت دختران چنین گفت: دخترها معمولا روی مسائل اقتصادی زوم می‌کنند و معمولا دختر می‌گوید که انتظار دارد پسر شغل و درآمد خوبی داشته باشد تا بتواند آرزوهایش که مربوط به داشتن جواهر و لباس شیک و تشریفات داخل زندگی است برآورده کند.
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی در پاسخ به این سئوال که چگونه دانشجویان را از وجود مرکز همسریابی در دانشگاه مطلع کرده‌اید در حالی که مرکز شما تابلو ندارید، گفت:‌ ماتابلو نزده‌ایم و نخواهیم زد تا دانشجویان با مراجعه به مرکز ما مشکلی نداشته باشند و بتوانند راحت به ما مراجعه کنند چون اگر تابلو بزنیم دخترها به خاطر حرف دیگران به این مرکز مراجعه نمی‌کنند.
او ادامه داد:‌تبلیغات ما به صورت سینه‌به‌سینه و زبان به زبان است البته من در سرکشی‌هایی که در دانشکده‌ها دارم در جمع‌های عمومی و خصوصی صحبت وجود چنین مرکزی را به میان می‌آورم.
فضل‌علی افزود: مراجعات ما بسیار زیاد است و این نشان می‌دهد که دانشجویان مطلع هستند آنقدر مراجعات زیاد شده که من به تنهایی از عهده کار برنمی‌آیم و یک روحانی روزی حدود دو تا سه ساعت و یک کارمند نیز همین میزان زمان صرف می‌کند که به من کمک کند. البته چند تا از خانم‌های دانشگاه مثلا مدیرکل آموزش دانشگاه خواجه‌نصیر نیز در این خط‌افتاده و کمک‌های خوبی به ما می‌کند.

اکیپ‌های دانشجویی به صورت خودجوش در امر همسریابی کمک می‌کنند
وی اضافه کرد: چند اکیپ دانشجویی نیز در این زمینه به ما کمک می‌کند البته در دانشگاه علم و صنعت تقاضا‌ها بیشتر از اینجا است. در دانشگاه علم و صنعت تیم‌هایی وجود دارد که من کپی از مطالب زونکن‌ها را در اختیار آنها قرار داده‌ام و آنها وظیفه دارند که اطلاعات را با هم تطبیق بدهند، بعد از تطبیق من به افرادی که برای هم مناسب تشخیص داده شده‌اند برای هماهنگی وقت ملاقات زنگ می‌زنم.

80 درصد افراد مراجعه کننده به مرکز همسر یابی مذهبی هستند
او در پاسخ به این سئوال که آیا همه کسانی که به شما مراجعه می‌کنند مذهبی هستند گفت: 80 درصد افراد مراجعه‌کننده، کاملا مذهبی هستند و می‌خواهند همسر خود را از کانال یک روحانی پیدا کنند. البته باوجود اینکه ما با همه افراد با روی باز برخورد می‌کنیم و خود را فقط به بچه‌های مذهبی محصور نکرده‌ایم باز هم عمدتا افراد مذهبی به ما مراجعه می‌کنند.
او توضیح داد:‌مذهبی بودن پسرها که از سر و وضعیت آنها مشخص است و از نوع حرف‌هایی که می‌زنند. مذهبی بودن پسرها که از سر و وضعیت آنها مشخص است و دختر با ایمان می‌خواهند دخترها نیز معمولا چادری و یا مانتویی پوشیده هستند که مراجعه می‌کنند.
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی افزود: 20 درصد هم افرادی به من مراجعه می‌کنند که به ذهن هیچ‌کس خطور نمی‌کند پیش یک روحانی بیایند. ریخت و قیافه‌شان نشان می‌دهد که مذهبی کم‌رنگ یا بی‌رنگ هستند و با وجود اینکه می‌گویند نماز می‌خوانند گاهی مشخص می‌شود که کاهلی‌هایی هم در نماز خواندن دارند.
او ادامه داد: دخترهایی پیش من می‌آیند که سر و صورت خود را به گونه‌ای درست کرده‌اند و ابرو را کم و زیاد کرده‌اند که باید از آنها بپرسم که تو دختری یا ازدواج کردی؟
فضل‌علی گفت: در معرفی کردن این دخترها برای ازدواج سعی می‌کنم آنها را به اشخاصی که با آنها تا حدودی هماهنگ باشند اقدام کنم چون در فرمی که دانشجویان مراجعه‌کننده پر می‌کنند، میزان اعتقادات مذهبی آنها نیز سنجیده می‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه خواجه‌نصیر‌الدین طوسی در پاسخ به این سئوال که آیا هیچ کدام از ازدواج‌های مرکز همسریابی شما به طلاق منجر شده است یا خیر گفت: من پیگیر بوده‌ام و تاکنون هیچ یک از ازدواج‌ها به طلاق نرسیده است چون ما دقت نظر لازم را در هنگام انتخاب انجام می‌دهیم، فقط یکی دو مورد اختلاف پیش آمده بود که حل شد.

نماینده ولی فقیه در دانشگاه خواجه نصیر در هنگام مشاوره ها دختران را از شروط ضمن عقد آگاه نمی کند
فضل‌علی در پاسخ به این سئوال که در هنگام ارائه خدمات مشاوره پیش از ازدواج آیا دختران را از حقوق قانونی خود مطلع می‌کنید و آنها را با شروط ضمن عقد آشنا می‌کنید، گفت: ما محضردار نیستیم. بنابراین دلیلی ندارد در این رابطه صحبت کنیم، اما در رابطه با اینکه مهریه باید پایین باشد و عواقب مهریه‌های بالا با آنها صحبت می‌کنیم و می‌گوییم مهریه 100 عدد سکه مناسب است.
او ادامه داد: ما جوانان را از جهزیه‌های سنگین و تشریفاتی و تجملاتی که در زندگی باعث خوشبختی نمی‌شود منع می‌کنیم و همچنین از دخترها می‌خواهیم که تقاضای مراسم تشریفاتی نداشته باشند و هزینه‌های سنگین را به پسر تحمیل نکنند.
نماینده‌ولی‌فقیه در واکنش به این گفته خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه مهریه‌های بالا معمولا به خاطر این است که زن اهرم فشاری داشته باشد تا بتواند نواقص قانون کشور را که به نفع زنان نیست جبران کند و زنان بتوانند برای به دست آوردن کمترین حقوق خود از آن استفاده کنند، گفت: البته ما به دخترها و پسرها می‌گوییم که به افراط و تفریط نیفتند و از آنها دعوت می‌کنیم که طبق عرف جامعه نه نگاه افراد بالاشهری نسبت به برطرف کردن انتظارات وارد عمل شوند.
فضل‌علی در پایان گفت: ما در ازاء ارائه خدمات همسریابی هیچ‌گونه وجهی از دانشجویان دریافت نمی‌کنیم با وجود اینکه می‌دانیم موسساتی در بیرون دانشگاه وجود دارند که هزینه‌های هنگفتی برای همسریابی دریافت می‌کنند.




 
  • بازدیدهای این وبلاگ ?
  • امروز: 132 بازدید
    بازدید دیروز: 16
    کل بازدیدها: 697346 بازدید
  • ?پیوندهای روزانه
  • درباره من
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
  • موضوع درباره امام زمان
    رضایت از خدا و از زندگی
    شرح دعای صحیفه
    شهدا از دیدگاههای مختلف
    امام سجاد و سختیهای بزرگ
    امام سجاد و جدش رسول الله
    امام سجاد و پناه به خدا
    امام سجاد و روز شب
    امام سجاد و فرشتگان
    حکایات هاشمی نژاد-400حکایت
    حکایات فاطمی نیا-100 حکایت
    حکایات استاد دانشمند-120 حکایت
    حکایات شیخ احمدکافی_60حکایت
    حکایات انصاریان_120حکایت
    حکایات مرحوم فلسفی_ 45حکایت
    حکایات شهید دستغیب_ 50 حکایت
    متن حکایات علامه حلی_10حکایت
    متن6حکایت از شیخ صدوق
    متن حکایاتی از شیخ عباس قمی_ره
    متن حکایات شیخ مرتضی انصاری
    وصال یار(1)
    وصال یار(3)
    وصال یار(2)
    وصال یار(4)
    وصال یار (5)
    وصال یار (6)
    یقین و محبت (1)
    یقین و محبت(2)
    یقین و محبت (3)
    یقین و محبت (4)
    هیئت علیه هیئت
    ملکوت انسان (1؛2؛3)
    مکتب عشق
    آسمانی شدن
    جهاد علمی
    توبه
    اخلاق کریمان
    موفقیت و سعادت
    متفرقه ها-مهم
    دید ما نسبت به مردم
    عمل به فرهنگ شهادت
    لینک ارگانهای مختلف و مراکز گوناگون
    هر چه می خواهد دل تنگت بپرس
    دانلود شبهات وهابیت و مسائل مربوطه
    فتاوای خنده دار و مستند وهابیها
    حکایت مختلف شخصیه دیدن داره ها
    تصاویر موضوعی
    افتخار خدمت به مردم(1؛2؛3)
    حرف حساب اینجاست...
    دانلود سخنرانی های حضرت امام خمینی
    منبر های آقای فاطمی نیاء-72 منبر
    منبر های آقای دانشمند
    منبر آقاتهرانی
    منبر آقای صدیقی
    منبر علامه مصباح یزدی
    منبر مرحوم فلسفی
    منبر مرحوم کافی
    منبر استاد مردانی
    منبر حجه الاسلام هاشمی نژاد
    پیرامون امام زمان-آیه الله ناصری
    طب قرانی-استاد خدادادی
    طب اسلامی -دکتر روازاده
    شخصی هاش این توست
    اخلاق(آقا تهرانی)
    شیعه...
    عکسها به سلیقه من...
  • اشتراک در خبرنامه
  •  
  • لینک دوستان من
  • لوگوی دوستان من
  • آهنگ وبلاگ من
  •